Asi bych měl jít s pravdou ven.
Skutečně jde o "frankenpen", tj. složeninu ze dvou různých kusů. Nejen víčko, ale i úchop, feeder a hrot jsem kanibalizoval z Centropenu 3068 (sešly se mi asi tři v různých úrovních zachovalosti, takže to nebylo až tak bolestivé rozhodnutí).
Spodní polovina je zajímavější. Dostala se ke mně jako torzo, poškozenou přední část těla s okénkem jsem odřízl, vykuchal pístový mechanismus (kdyby šlo jen o nové těsnění, nebyl by problém, ale přidaly se poškozené závity, zlomený čep aj.) a tělo dole pod blind capem zaslepil. Vlepil a zatmelil přední polovinu Centropenu. Pero je zcela funkční, i když pouze coby eyedropper.
Nejsem si jistý tím, co píše Graphophilus, že i spodní polovina je Centropen. Můžu se mýlit, ale možná má na mysli kovové zlacené či stříbřené pero (jeden exemplář mám také, overlay dělal Kovotep). Zde jde o masivní stříbro. Mám doma i nějaké stříbrné Barclay, ale tohle tělo má jednak jiné rozměry (včetně užšího závitu apod.) a ani styl zdobení mi nepřijde podobný.
Každopádně mi bylo líto nechat tak pěkný kus jen tak válet "na někdy" jako náhradní díl, proto tahle mutace. Výsledný estetický dojem je samozřejmě věcí osobního vkusu, ale víčko lícuje, pero píše - tedy jsem spokojen.
Hezký večer Janek