od graphophilus » 12 kvě 2021 16:21
Možná má někdo jiné zkušenosti, ale já bych neřekl, že drahé výrobky renomovaných značek nemohou mít vady. To tak bylo možná před sto lety. Ale dá se očekávat, že výrobce vyřídí reklamaci bez problému. Ten můj původně prosakující Cross mám už asi dvacet let a v té době stál pět tisíc, což byla pořádná pálka. Ale teď si vzpomínám, že nový konvertor místo prosakujícího jsem nekoupil, ale zdarma mi ho poslali z USA jen na základě e-mailu. Jejich černý inkoust Cross potom zacpával pero, několikrát mi ho vyčistili. Nakonec se vše vyladilo, pero se několikrát přeplavilo přes oceán a nyní dvacet let píše naprosto dokonale. Inkoust se nevyladil, ten jsem vyhodil, možná to byla vadná šarže. Zkoušel jsem jiná pera, supermarketová kolem sta korun; nedá se říci, že by psala špatně, žádný problém s nimi nebyl, ale za rok dva se rozpadla úplně celá. Loni jsem koupil dalšího Crosse Baileyho, ten byl asi za 1600 Kč, hrot je hrozně tuhý, určitě není M, ale B, musí se držet v přesném úhlu, ale v provozu žádný problém, což oceňuji a hrot se možná přizpůsobil, nebo jsem si na něj zvykl.
Podle mě nemá smysl nad novým nefunkčním perem přemýšlet, prostě reklamovat. Myslím, že výrobce s tím počítá, že se mu určité procento výrobků vrátí a prostě je vymění, což mají určitě spočítané, že je levnější, než výstupní kontrola. Navíc budete mít zase radost z nového pera.
Určitě dejte vědět jak to dopadlo, od toho tady forum je. V poslední době skoro nikdo nediskutuje.