- Dokumentní černý inkoust (sytost) - Penforum.cz - plnicí pera a kvalitní psaní - fórum

Fórum pro fanoušky plnicích per a kvalitního psaní

Rádi píšete plnicím perem? Používáte značkový diář? Tak tento web je pro Vás.

Dokumentní černý inkoust (sytost)

Čím napájíte svá pera? Používáte originální inkoust stejné značky jako pero, nebo nějaký jiný? Jakým odstínům dáváte přednost?

Dokumentní černý inkoust (sytost)

Příspěvekod Medzhor » 04 črc 2024 10:39

Dobrý den, ahoj,

je možné, že zakoupený dokumentní inkoust v černé barvě působí na papíře poměrně dost vybledle? Používám hrot F - na peru Kaweco a běžném inkoustu v bombičkách je barva na všech papírech sytě černá. Nové pero od Lamy (také s hrotem F) jsem naplnila dokumentním inkoustem černé barvy od značky KOH-I-NOOR a je opravdu výrazně světlejší. Případně tedy - dokázal by někdo poradit dokumentní inkoust černé barvy v lahvičce, který sytý je?
Medzhor

Re: Dokumentní černý inkoust (sytost)

Příspěvekod Sasori » 04 črc 2024 19:54

Ona není černá, jako černá. :D
Jinak konečný výsledek může mít na svědomí více faktorů, je to o kombinaci papíru, pera a inkoustu, některý papír saje víc, pak má širší stopu a může být i více sytá barva, jinak vypadá inkoust na bílém papíru, jinak na zabarveném, některé pero je vlhčí, jiné sušší v kombinaci s různými inkousty atd... :roll:

Co jsem se díval tak dokumentní černá od KIN není zrovna moc "černá" já mám ve sbírce pouze dokumentní modrou. Z osobní zkušenosti voděodolných černých mohu doporučit od Noodler's Heart of Darkness, nebo X-feather

Případně nějaký výběr je například zde: https://www.stiloestile.com/en/101-bott ... istant-yes
Kayu Puro, Michal Čiliak Burly chrome, Barclay 1304, Lamy Logo Black, Regal Cronos, Noodler's ink Charlie, Moonman T1, C1, Picasso Pimio, Kaco Edge, Nahvalur Nautilus, Waterman Hemisphere Stainless Steel CT
Sasori

Zpět na Inkousty