Zdravím,
myslím, že takové téma nebo otázka tu ještě nebyly, tak snad neurazím. Mám několik zápisníků. Aktivní jsem asi ve dvou a na denní bázi používám jeden. Mám ale další témata (nebo typy zápisníků), kterým se chci věnovat a prozatím mám tato témata rozpracovaná chaoticky v tom jednom zápisníku, který je zároveň diářem. Hledám trochu inspiraci, jak to řešíte vy. Rád bych měl co nejvíc univerzální deník, abych nemusel vybírat, který si zrovna vezmu s sebou (na cestování, do práce, na doma). Nejsem typ člověka, co by měl nějaký vyšperkovaný bullet journal, kde kreslím, barevně tvořím a zdobím. Mé zápisníky jsou praktické - jedná se hlavně o text. Aktuálně tedy:
Leuchtturm 120g + pero Lamy/roller: diář den po dni, úkoly, poznámky, večerní myšlenky, nápady, rozpracované články na web, rozpracované myšlenkové mapy.
Travelers Notebook full size + Lamy: zápisník (výlety, cestování, zajímavosti ze dne) - píšu doma.
Travelers Notebook passport: zatím bez využití, plánuji do kapsy nebo menšího zavazadla na cesty.
Leuchtturm B5: hotové myšlenkové mapy + komentář k nim, na začátku seznam map.
Moleskine L: Poznámky z knih (ne beletrie)
Mám z toho pocit, že se mi to nahromadilo, krom výše uvedeného mám další nevyužitý 1 + 1 travelers notebook (full a passport). Viděl jsem, že někdo má A5 zápisník (Leuchtturm, Moleskine,...) vždy na rok, ten si pak popíše rokem používání, uloží a koupí další. Ale nevím, co vše si dotyční do deníku píšou. Nechci složitě hledat to, co zrovna potřebuji najít, proto mi přišlo smysluplné deníky rozdělit. Zhruba píšu:
- poznámky
- nápady
- osnovu k článkům
- týdenní výzvy (studená sprcha, spánek, cvičení)
- poznámky z mého oboru, aktuální postupy
- poznámky z odborných knih
- poznámky o longevity
- diář
- zápisník
- myšlenkové mapy
- úkoly
Má otázka tedy zní, jak to máte vy, pokud jste ochotni se podělit. Psaní deníků netrávím denně hodiny, není to moje náplň dne, ale rád bych si to nějak urovnal.