JakubL píše:Tak jsem se ve středu konečně dočkal svého Midori. Musím se přiznat, že dlouhou dobu jsem netušil, že takový zápisník vůbec existuje. Ale díky Stephenovi, kterého na YT sleduji (sbrebrown) jsem mohl vidět video na verzi Passport a potom následovalo video od The Goulet Pen Company. A i za asi půl hodiny bylo rozhodnuto - chci Midori. Poslední roky jsem používal jen Paperblanks a říkal jsem si, že u Paperblanks i zůstanu. Jenže potom jsem viděl Midori. Koupil jsem si standardní velikost, tedy Traveler's. Musím říct, že neskutečná spokojenost. Nádherný zápisník s kterým mám pocit, že vše, co mi stačí, je vzít batoh, spacák, plnící pero a inkoust a vyrazit do světa.
Co se týče papíru. Ehm....musí být něčím okouzlený. Protože když ho máte mezi prsty, připadá vám hrozně tenký. On tenký i je. Bojíte se na něj i něco napsat, aby se inkoust nepropil. Jenže....oni ten papír v Japonsku vážně umí. Žádné propíjení, žádné rozpíjení, nic takového. Perfektní, jsem vážně upřímně překvapený. A to jsem na něj psal 1.1mm hrotem. Žádný EF.
Vazba je fajn. Moc fajn. I přes velké rozměry se mi CELÝ vešel do vnitřní kapsy kabátu. Vše je pružné, čím víc dovnitř dáte bločků, tím lepší pocit to je. Kupoval jsem si zatím jen linkovaný bloček, který má 64 stran (pokud se teď nepletu) + v základu je čistý papír o stejném počtu stránek (pokud se opět nemýlím). Další příslušenství si časem dokoupím. Jako uzavíratelnou kapsu, různé přihrádky a další bločky. Co jsem se tak díval, cena samotného držáku pera je něco kolo 320,- Říkal jsem si, že to je fakt moc. Že jsem nikdy za držák a navíc pera tolik nedal. Ono, pokud si svůj Midori nechcete vybavit vším, co je k dispozici, stačí pero připnout za vazbu, nebo za pružnou šňůrku. Hotové, vyřízené
Díval jsem se, že hodně lidí je tak trochu proti Midori, kvůli ceně a kvůli tomu, že kus kůže a kus elastického provázku doma seženete a vyrobíte si svůj. A že Midori si kupují ti a ti a že to a to. Já vybíral kvůli papíru. Kvůli tomu, že až dopíšu jeden bloček, za stovku koupím nový. Že si SVŮJ zápisník můžu sestavit tak, jak sám chci. Doplnit si ho o to, co chci. Že jsem podobný design ještě neviděl. A že se mi zkrátka líbí. Ano, cena Midori a příslušenství je trochu vyšší. Ale já se na Midori nedívám jako na nějakou drahou věc. Jsem spisovatel, zápisník je pro mě jako svatý grál. Není co řešit. Vybírám i podle pocitu. Ale i o to jde, ne? O první dojmy. O tom, jak si vás něco, nebo někdo dokáže získat
Pokud budete chtít, přidám i fotky, až se k focení dostanu. Pokud budete chtít něco vědět, klidně se ptejte.
Máš ho i po 10 letech? Jsi stále spokojený?